22 Temmuz 2017 Cumartesi

"İKİ CAMİ ARASINDA BEYNAMAZ", Birlik Platformu Başkanı: Ahmet Nedim KAYA

İKİ CAMİ ARASINDA BEYNAMAZ!..
Darb-ı Mesel, bu ya;
Eskiden her yerde olduğu gibi, bu günde İlde İlçede, Valinin, Kaymakamın, Belediye Başkanının, Hakimin, Savcının, Jandarma Komutanının, Okul Müdürünün, Öğretmenin ve mahallede Muhtarın, bakkalın, terzinin, manavın velhasıl herkesin namaz kılıp kılmadığı yine meraklı cemaat tarafından takip edilirmiş...ankara işçi blokları 100.yıl cami mescit resimleri ile ilgili görsel sonucu
İki camisi olan bir mahallede, resmi protokol mecburiyetler olmadıkça; Namazla alâkası olmayan ve es geçen açıkgöz bir Belediye başkanı, kendisine soranlara, yerine göre, yukarı mahalleden soranlara  "Aşağı camide kıldım." Aşağı mahalleden soranlara da, "Yukarı camide kıldım" diye yalan söyleyip durumu kurtarırmış.
Ancak yalan söylediği anlaşılınca, Belediyenin ve mahallenin ileri gelenleri Belediye başkanını sıkıştırıp
sorguya çekmişler. Adam çaresiz kalınca kendini şöyle savunmaya çalışmış:
“Aşağı caminin imamı, eskiden yurt dışında falan görevli "Muhterem bir Hoca Efendi" . Epey görmüş geçirmiş bir muhterem ama bir zamanlar beni içkiye alıştırmıştı. Arkasında namaz kılarken içki aklıma geliyor, namazım bozulmuş oluyor.” 
“Yukarı caminin imamı da bayağı tahsilli ve benim anlayamadığım ve kavrayamadığım kadar "Derin Bir İmam" ama onu da ben içkiye alıştırmıştım. Arkasında namaz kılamıyordum. Onun için de son çare olarak kendime küçük bir cami yaptırdım.

 Kendim imam kendim cemaat oluyorum ibadetimi yapıyorum. Namazlarımı ise duruma göre;  yukarı cami, aşağı cami veya kendi camimde kılıyorum. O’da olmazsa makamımda veya evimde ibadet ediyorum!” demiş.
Not: Bu hikaye tamamen hayal ürünü olup, zamanımızın İmamlarını ve Cami Hocalarını tenzih ederim.
                                                                                            AHMET NEDİM KAYA

BEYNAMAZ: (Çeşitli Sözlüklerdeki anlamları)
1) İki yoldan hangisini tutacağını bilememek.
2) Şöyle mi, böyle mi yapacağını bilememek, şaşırıp bir şey yapamaz olmak.
3) Ne yapacağını bilememek.
4) İki yoldan hangisini izleyeceğini kestirememek.
5) Hangi tarafa yaklaşacağını ve ne yapacağını bilemeyenler için kullanılan deyimdir.
6) Namazı kılmaya mecbur olduğu zaman cemaatle kılan, kıldığı namazdan bihaber, kılsa eksersiz kılmasa namert, namaza dursa manasız.

1 yorum:

  1. Birlik (100.yil ) parki icindeki kulube tam bir beynamaz.ibadet etmek isteyene 2 tane mis gibi camii var.kaldirilmasini istiyoruz.

    YanıtlaSil